Златар: Владика Филарет служи литургију

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 29. мај 2015. године Друштво Коментари

Манастир Светих Козме и Дамјана на Воденој Пољани Манастир Светих Козме и Дамјана на Воденој Пољани (Фото: Д. Гагричић)

Владика Филарет ће у недељу, на Духове (Св. Тројице), од девет сати, служити литургију у манастиру Светих бесребреника Козме и Дамјана на Златару. Велики број верника је, како се незванично сазнаје, најавио долазак из околних градова.

У суботу ће владика у манастирској цркви на Воденој Пољани служити заупокојену литургију и парастос, а у понедељак и уторак, на други и трећи дан Тројица, служити литургију. 

У манастиру изграђеном пре неколико година у срцу планине, на висини од 1.450 метара, владика Филарет борави од среде, после одлуке Светог архијерејског сабора СПЦ о смени са трона Милешевске епархије.

Светињи у походе: са прошлогодишње манастирске славе Светињи у походе: са прошлогодишње манастирске славе

Овде је, иначе, владика Филарет дошао крајем зиме, пошто га је Синод СПЦ разрешио, а администратор Милешевске епархије владика будимљанско-никшићки Јоаникије донео решење о исељењу из Владичанског двора у Пријепољу.У манастиру је владика кратко боравио, пре лечења на ВМА и у Врњачкој Бањи и заседања Сабора СПЦ.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

episkom mileševeski filaret vladika filaret spc vodena poljana manastir svetih kozme i damjana


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.