Nova Varoš: Pojedina domaćinstva i dalje zavejana

blic.rs (Ž. Dulanović) 09. април 2015. године Природа Коментари

Вејало као око Савиндана (фото: Д. Гагричић)

U Novoj Varoši juče je, po drugi put ove godine, uvedena vanredna situacija zbog obilnih padavina, ali je stanje danas znatno bolje mada provejava sneg, rekao je danas za Tanjug direktor tamošnje Direkcije za izgradnju Miroljub Šaponjić.

Prema njegovim recima, očišćene su glavne saobracajnice, ali su pojedina domaćinstva i dalje zavejana. “Putevi do centara sela, škola i značajnih objekata su prohodni. Međutim, zbog strukture planinskih sela, odnosno raštrkanosti kuća, pojedini zaseoci neće biti čišćeni, ali očekujemo da će najavljeno povećanje temperature rešiti taj problem”, izjavio je on.

Kako kaže, štab za vanredne situacije i Crveni krst su u stalnom kontaktu sa zavejanim domaćinstvima, a problema nema, jer su u slučaju potrebe organizovali čišćenje ili odlazak terenskog vozila.

Šaponjić kaže da su sve saobraćajnice prohodne, da nema zastoja, čak ni na pravcu Jasenovo-Bela Reka koji je u nadležznosti Puteva Srbije i uvek je problematičan zbog niskog prioriteta održavanja.

Nema teškoća u snabdevanju vodom, toplotnom i električnom energijom. Bez struje je samo desetak domaćinstava u Trudovu, a ekipe su na terenu i u toku dana će otkloniti kvar”, dodao je on.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priroda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.