Празнично скијање на Златару

Glaszapadnesrbije.rs 08. април 2015. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Ski staza Briježđa

Оне који одлуче да Васкрс проведу на Златару, дочекаће висок снежни покривач, али и прилика за уживање на скијама.

Скијалиште Бријежђа у Новој Вароши радиће за предстојеће празнике пуном паром, најавио је Салих Туркмановић управник скијалишта. „Снегова нам никада није недостајало, тако да је зима одувек била један од најдинамичнијих и најзанимљивијих годишњих доба у нашем крају. Снег који је падао протеклих дана погодовао је скијашима“, прича Туркмановић и истиче да је на стази тренутно 50 цм снега.

Стаза је дуга 1200 метара, са плавим и црвеним карактеристикама, те је погодна и за такмичаре и за рекреативце а висинска разлика између подножја и врха је 300 метара. Жичара је дуга 850 метара са капацитетом корпе за четири особе која од подножја до врха скијаше вози за нешто више од пет минута. На стази је постављена скијашка сигнализација и безбедносна заштитна ограда.

За мање искусне скијаше и оне који желе да науче да возе скије на стази постоји и мали лифт.

Туркмановић истиче да је ова оаза за љубитеље скијања осветљена целом својом дужином а посебна атракција је ноћно скијање. “Имамо већ 200 продатих ски пасова, а велика заинтересованост је за ноћно скијање па ће наши посетиоци током празника моћи да уживају и у овој могућности”, нагласио је он.

Више информациај о скијалишту Златар можете наћи на следећем линку: Skijalište Zlatar - Ski staza Briježđa

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.