Ana Radović piše istoriju belgijske košarke

Supersport.rs 17. март 2015. године Варошани Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Ana Radović (Foto: Supersport.rs)

Košarkašica iz Nove Varoši pomogla klubu da dođe do finala Evrokupa

Na polovini sezone prešla je iz Rusije u redove Kastro Brena i pomogla klubu da dogura do finala Evrokupa, gde se sastaje sa jednom od najboljih evropskih ekipa ESBVA iz Lila.

- Sezonu 2014/15 sam započela u Rusiji ,u ekipi Dinamo iz Novosibirska. Ruska Premier liga važi za jednu od najačih liga u Evropi  jer ima četiri Evroligaška i pet timova koji igraju EuroCup. S’obzirom da nismo imali šansu da udjemo u play off, dobila sam ponudu da pomognem ekipi  Castors  Braine iz Belgije, koja se kvalifikovala u četvrtfinale EuroCup-a. Nisam puno razmišljala ,prihvatila sam ponudu i veoma sam srećna jer sam izabrala ovaj klub - započela je Ana Radović.

Očekivanja kluba poklopile su se sa stremljenjima 24-godišnje Novovarošanke

- Ambicije kluba nisu bile velike, verovali su da mozemo da napravimo uspeh ali isto tako nije bilo presije da moramo da napravimo uspeh. Atmosfera u klubu je fenomenalna, kako u timu tako i u stručnom štabu, imamo vrhunske uslove za rad, i veoma dobru ogranizaciju. Ulaskom u finale EuroCup-a, napravli smo istorijski uspeh ovog kluba ,kao i istorijski uspeh u  ženskoj košarci u Belgiji. Mislim da je san svake košarkašice da zaigra finale EuroCupa ili Evrolige, a moj san se ostvario. Trudim se da svaki minut na terenu iskoriststim maksimalno, i mislim da sam uspela da pomognem timu koliko sam mogla da se plasira u finale.  Ne bismo uspeli da napravimo ovaj uspeh da nije bilo podrške fanova. Na poslednjoj utakmici je bilo oko 2500 gledalaca, a na finalnoj utakmici će biti 6000, sto se retko vidja na utakmicama ženske kosarke.

Selektor Marina Maljković polaže velike nade u krilnu igračicu na Evropskom prvenstvu koje će biti kvalifikaciono za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

- Pokazali smo na Svetskom prvenstvu da imamo odličnu ekipu, i nadam se da cemo ove godine uspeti da osvojimo neku od medalja. Ipak, trenutno sam fokusirana isključivo na finalnu utakmicu, tako da idemo korak po korak.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

varošani sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.