Javna rasprava: Jezero kod trga vojvode Bojovića?

zlatarinfo.rs 09. март 2015. године Политика Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Jezero u centru Nove Varosi

Predsednik opštine Nova Varoš, Dimitrije Paunović pokrenuo je na svom Fejsbuk profilu javnu raspravu o ideji za uređenje gradskog trga.

Nekada jezerski prostor po kome je i hotel dobio ime, a danas trg u centru grada možda će ponovo postati jezero ili bazen. Veliki broj sugrađana uključio se u debatu i dok jedni misle da bi realizacija te ideje bila odličan potez za lokalni turizam, drugi su skeptični i podsećaju da je rešavanje teške ekonomske situacije prioritetnije. Neki komentatori nadaju se čitavom akva parku, dok drugi smatraju da je takav projekat u gradu sa tri jezera nepotreban. Neki od sugrađana pitaju se i kako će jezerce uticati na rad Paunovićevog ugostiteljskog objekta u neposrednij blizini trga, dok predsednik opštine u šaljivom tonu odgovara da će objekat prodati i preseliti se u Akmačiće. 

Gradski park u kome je i spomenik Vojvodi Petru Bojoviću, na kome se već dve godine održava i glavni program turistčko-privredne manifestacije Zlatarfest i ranije je bio predmet rasprave. Pred poslednje parlamentarne izbore na youtube kanalu SNS Nova Varoš pojavio se i virtuelni video novog izgleda trga koji je i tada izazvao lavinu komentara. Zašto se od ovog projekta odustalo samo godinu dana posle izbora pred koje je predstavljen, predsednik nije rekao. 

Da li ćemo pored Beograda na vodi imati i Novu Varoš na vodi, odlučiće građani. U komentarima ispod teksta i na našoj facebook stranici, ostavite i vaše komentare i dajte svoje mišljenje o ovom projektu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.