Na Zlataru veje sneg

blic.rs (Ž. Dulanović) 06. март 2015. године Природа Коментари

Zlatarinfo logo Sneg u Novoj Varoši (foto: blic.rs)

U Novovaroškom kraju od sinoć je palo novih desetak centimetara snega. Mećava koja još uvek traje nije na sreću donela veće nevolje meštanima. Problema sa isporukom električne energije ima jedino na području Bele Reke na padinama Murtenice.

- Dalekovod je sinoć ispao iz sistema, pa je bez struje stotinak potrošača. Ekipe su na terenu i kvar će biti otklonjen tokom dana – kažu za „Blic“ u lokalnoj Elektrodistibuciji.

Sneg je vlažan i lepi se za kolovoz pa ga ima na svim magistralnim i regionalnim putnim pravcima. Iz saobraćajne policije zbog toga savetuju oprez i apeluju na vozače da brzinu prilagode uslovima puta.

- Saobraćaj se na svim putnim pravcima trenutno odvija normalno. Jutros je bilo nekoliko kraćih zastoja na delu magistrale za more kroz Novu Varoš, a u saobraćaj smo opet pustili kamione sa prikolicama koje smo noćas isključivali pre uspona u Bistrici – kažu za „Blic“ u Saobraćajnoj policiji.

U Direkciji za izgradnju i građevinsko zemljište kažu da je prohodno gotovo svih 650 kilometara lokalnih puteva i gradskih ulica.

- Ukoliko ne bude obilnijih padavina, čistitićemo samo lokalne puteve prvog reda do centara mesnih zajednica a platićemo i čišćenje puteva do seoskih škola. Meštanima smo ranije podelili voze, pa će ovaj put o svom trošku morati da čiste puteve po zaseocima. Istrošili su nas poslednji snegovi zbog čega u kasi opštine gotovo da više nema para za ovu namenu – kaže direktor Direkcije za izgradju Miroljub Šaponjić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priroda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.