Nova Varoš: Zidaju i u Nemačkoj

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 13. јануар 2015. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Na konkurs kompanije „Složna braća“ iz Drmanovića na Zlataru kojim se traži ukupno 80 zidara i tesara za rad na izgradnji staračkog doma u Nemačkoj  javilo se blizu 400 kandidata, a najviše ih je iz Ivanjice, Užica, Arilja, Čačka…

Mada se radi o dobro plaćenom poslu, iz Nove Varoši i Prijepolja se na konkurs javilo svega nekoliko majstora. Uslov kandidatima je bio da su stručno osposobljeni i da su bar godinu dana radili negde u inostranstvu.

- Svi oni će biti plaćeni osam evra na sat, a tokom rada u Nemačkoj radni staž i prateći porezi i doprinosi biće im uplaćivani ovde u Srbiji – kaže Vojko Purić, vlasnik kompanije „Složna Braća“iz Drmanovića kod Nove Varoši.

„Složna braća“ će graditi starački dom u blizini Berlina. Vrednost posla je oko 2,5 milion evra, a radovi koji počinju krajem februara trajaće godinu dana.

- Angažovani smo kao podizvođači radova,  a radićemo komplet poslove u sivoj gradnji, kao i iskop temelja i građevinsku pripremu placa – kaže Purić.

U okviru kompanije „Složna braća“ posluje i preduzeće „Putevi Zlatar“ koje gradi puteve po jugozapadnoj Srbiji.

- Posao u Nemačkoj je slamka spasa za kompaniju i njenih 90 zaposlenih, jer nam je sve teže da servisiramo troškove i obezbedimo radnicima platu. U Srbiji je na žalost sve manje posla, a dugo se čeka i na zarađeni novac – kaže Purić.  

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.