Čisti gradske ulice i slika pejzaže

Blic.rs (Ž. D) 17. новембар 2014. године Друштво Варошани Коментари

Zlatarinfo logo Ljubodrag Ćirović (Foto : Ž.D.)

Ljubodrag Ćirović (56), radnik gradske čistoće u Novoj Varoši, samouki je slikar čiji pejzaži koji su urađeni akrilnim bojama zaslužuju mesto u galerijama.

Reka Uvac na čijim je obalama odrastao najčešći mu je motiv, a za slikanje koristi štafelaj i slikarski pribor koje pravi uglavnom sam u kućnoj radionici. Ćirović od škole ima samo osmoletku, a radi kao čistač ulica.

- Slikam noću jer preko dana nemam vremena. Kada mi se završi radno vreme žurim da ukućanima pomognem u poljskim radovima. Jedini sam u porodici zaposlen pa nam je poljoprivreda spas za kućni budžet - kaže Ljubodrag.

Osim što slika, Ljubodrag je i virtouz na usnoj harmonici, a majstor je i za obradu drveta. U bašti porodične kuće svojoj deci je sagradio mali grad iz bajke. U njemu su maketa dvorca, vodenica, vetrenjača, stambene kuće, voz, bunar...

Ljubodrag je i vlasnik i biblioteke kakvu nema ni većina njegovih sugrađana sa fakultetskom diplomom.

- Čitam uglavnom klasike, a Dostojevski i Andrić su mi omiljeni - kaže Ćirović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

varošani


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.