Nova Varoš: Veče posvećeno rokenrolu 

R. Popović 05. септембар 2014. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo Promocija i lokalnih rok bendova – detalj sa koncerta

Zanimljiv događaj u organizaciji novovaroške Biblioteke. Nakon nesvakidašnje boemske večeri, Biblioteka „Jovan Tomić“ iz Nove Varoši bila je organizator još jednog zanimljivog kulturnog događaja.

Reč je o rok koncertu, održanom nedavno na platou ispred ovdašnje književne riznice, a na kome su se okupili brojni domaći ljubitelji ovog muzičkog pravca i poezije inspirisane rokenrolom.

Dobru zabavu nagovestio je nastup lokalnog benda „XO“, koji čine Miloš Lojaničić, Fuad Hasović i Radosav Tiosavljević, a da događaj protekne u odličnoj atmosferi i raspoloženju pobrinuo je rok sastav „Moondance“ , inače, česti gosti grada na padinama Zlatara. Oni u Novoj Varoši već imaju svoju publiku, a osvojili su je odličnim muziciranjem i kvalitetnim repertoarom, na kome se mogu čuti, kako poznate, tako i one nešto manje popularne numere iz segmenta alternativog roka. Svoj uspešan pevački nastup imalo je i daroviti srednjoškolac Stefan Pušica, a neke od najlepših „bisera“ rok poezije govorio je novovaroški glumac i reditelj Vladimir Dulanović Toki.

 Duh rokenrola provejavao je tokom čitave večeri, a kuriozitet događaja bili su bajkeri, njih petnaestak, inače, članovi moto-kluba „Era“ iz Užica“, koji su na svojim dvotočkašima protutnjali čitavim gradom, u želji da manifestaciju, prvu ovog tipa, učine što spektakularnijom. U počasnoj vožnji sa bajkerima  bila je i direktorka novovaroške Biblioteke Nera Čović, koja je čitav događaj idejno osmislila i realizovala uz pomoć kolektiva i u saradnji sa nekolicinom lokalnih ugostitelja.

- Trudimo se da raznovrsnim programima i kulturnim sadržajima obogatimo rad i aktivnosti Biblioteke, sa željom da naše sugrađane  motivišemo, kako na čitanje, tako i na druženje kroz kvalitetnu muziku, prozu, poeziju... Izlazimo u susret različitim ukusima i umetničkim afinitetima publike, tako je ovog puta došao na red koncert posvećen rokenrolu – ističe direktorka Čović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kultura


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.