Nova Varoš: Grade stadion za Seosku olimpijadu

blic.rs (Ž. Dulanović) 29. јул 2014. године Друштво Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Seoska olimpijada

U selu Amzići na padinama Bosanja ovih dana će početi izgradnja sportskih terena za 12. Seosku olimpijadu na kojoj će se krajem avgusta mladi iz sela novovaroškog kraja nadmetati u sportskim disciplinama i čobanskim veštinama.

Asfaltirani sportski tereni za mali fudbal, odbojku i košarku gradiće se nedaleko od zakatančene četvororazredne škole u centru Amzića, a vrednost radova je oko 4,5 miliona dinara.

- Radove će finasirati Direkcija za izgradnju opštine, a očekuje se i pomoć Ministrstva omladine i sporta – kaže zamenik predsednika opštine Nova Varoš Ivan Mladenović. 

Pokrovitelji Seoske olimpijade su opština Nova Varoš i Turističko-sportski centar „Zlatar“, a na ovogodišnjim igrama mladi iz svih 12 seoskih mesnih zajednica nadmetaće se po tradiciji u desetak disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji – malom fudbalu, odbojci, basketu, stonom tenisu, pikadu, šahu, sportskom ribolovu, skoku u dalj, bacanju kamena s ramena, vučenju konopca i nadvlačenju klička. Domaćin Seoske olimpijade 2015. godine biće Mesna zajednica Draglica. 

- Mada je obećano, jesenas se verovatno neće graditi sportski tereni u dvorištu četvororazredne škole u Draglici, a razlog su besparica i teška ekonomska situacija. Sigurno je međutim da tradicija neće biti prekinuta i da će i ovo selo, poput drugih, do početka igara dobiti moderne sportske terene– kaže Mladenović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.