Nova Varoš: Ugostiteljima sat duže radno vreme

blic.rs (Ž. Dulanović) 24. јул 2014. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Umesto do dva kao do sada, ugostiteljski objekti na teritoriji grada letos će raditi do tri sata iza ponoći, a odluka o produženom radnom vremenu važi do 1. septembra.

Svako emitovanje muzike u ugostiteljskim lokalima, novom odlukom Skupštine opštine, mora međutim prestati pola sata pre fajronta, odnosno u 2.30 sati. Za one koji se ogluše predviđene su drakonske novčane kazne koje se sada kreću u rasponu od 50.000 do milion dinara. 

- Odluka je doneta na molbu ugostitelja, a o njenim efektima razgovarali smo i sa predstavnicima policije i sudstva. U ugostitelje smo upozorili da će pored radnog vremena morati striktno da poštuju i propis o zabrani točenje pića maloletnicima i pijanim gostima – kaže predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović. 

U lokalnoj samoupravi kaži da spremaju odluku kojom će od jeseni radno vreme ugostiteljskih objekata biti prilagođeno „evropskim standardima“.

- Plan je da opština angažuje službeno lice koje će od ponoći ili sat ranije legitimisati goste na ulazu u diskoteke i barove kako bi se sprečio ulaz maloletnicima. Taksom koju će verovatno plaćati po kvadratnom metru objekta, ugostitelji će delom finansirati rad te službe – kaže Paunović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.