Brijanje na suvo: Komunalije u Novoj Varoši skuplje i do 40 posto

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 12. јул 2014. године Економија Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Kontejneri

Opštinsko veće odobrilo je povećanje cena komunalnih usluga, pa će građani u buduće iznošenje smeća i vodu plaćati i do 40 posto više nego do sada.

Novi cenovnik donet je na predlog Komunalnog preduzeća „3. septembar“, a poslednja povećanje cena komunalija bilo je u aprilu prošle godine.

Umesto 27,91 dinara, koliko je bila cena do sada, građani će kubik vode sa doprinosom za kanalizaciju u buduće plaćati  33,20 dinara ne računajući PDV koji za komunalne usluge iznosi 10 odsto. Prema novom cenovniku koji se primenjuje od 1. jula, privreda i ostali korisnici kubik vode plaćaće 110,70 dinara, dok je naknada za prečišćavanje vode 12,8 dinara.

Nova cena iznošenja smeća za domaćinstva je 4,5 dinara po kvadratu, bez PDV- a,  i veća je za gotovo dinar i po u odnosu na staru koja je iznosila 3,17 dinara. Za privredu i ostale korisnike nova cena je 13,5 dinara po kvadratu.

Vlasnici zanatskih, ugostitetljski i trgovinskih objekata, površine do 50 kvadarata, odnošenje smeća i dalje će plaćati paušalno na mesečnom nivou. Za piljare i prodavnice meštovite robe cena je 2.057 dinara, a za ugostitekjske radnje 1.325 dinara, dok će ostale trgovinske i uslužne delatnosti iznošenje smeća plaćati 907 dinara mesečno.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.