Zlatar: Odmeravali snagu i spretnost

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 08. јул 2014. године Традиција Вести у сликама Коментари

Zlatarinfo logo

Treći susreti zlatarskih sela – nadmetanje u čobanskim veštinama, odbojci i loptanju na pašnjaku, vučenju trupca zapregom.

Na visu Džade, nekadašnjem čobanskom sastajalištu i raskrsnici puteva na južnim padinama Zlatara, na Ivanjdan su održani Treći susreti zlatarskih sela.

Nadmećući se u starim čobanskim veštinama, meštani Gornjih Goračića bili su bez premca u vučenju konopca, dok je u nadvlačenju klička pobedio Nenad Ivezić iz Aljinovića, a njegov komšija Radojica Vujašević u skoku u dalj. Slobodan Vitorović iz Pravoševe bio je prvi u trci, dok su među odbojkašima najbolji ekipu imali domaćini susreta – Međani, a u loptanju na pašnjaku – Radijevići.U struganju trupca kladarom pobedili su Dušan Jovanović i Goran Vujašević iz Aljinovića.

Prvi put su snagu i spretnost volovskih zaprega pokazale rabadžije u izvlačenju balvana, a trupac od preko dva kubika jelovine pripao je Želimiru Čakareviću iz Drmanovića.

Iduće godine domaćin će biti selo Drmanovići, a najavljen je nastavak radova na uređenju sportskih terena u Muškovini, pre svega igrališta za mali fudbal i odbojku. Učesnici susreta zatražili su više reda na borilištima, uz drvene ograde koje bi odmakle publiku i omogućile normalne uslove za takmičenje u pojedinim disciplinama.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

tradicija vesti u slikama


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.