Bogata turistička ponuda Zlatara (video)

rts.rs 06. јул 2014. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Crkva brvnara na Zlataru (foto: V. Mijailović)

Za razliku od prethodnih godina, kada neki najveći hoteli nisu radili, ovo leto Zlatar dočekuje s bogatijom ponudom. Na zanimljive sadržaje odmah su reagovali gosti iz Srbije i inostranstva, pre svih sportske ekipe.

Od prošle godine, kada je novovaroška opština sama zakupila hotel "Panoramu" i uposlila četrdesetak radnika, hotel je zabeležio oko 15 hiljada noćenja. Među gostima ovog leta su ponovo i mladi košarkaši iz Rusije.

Direktorka kluba "Angara" Natalija Gončaruk kaže da je svake godine sve više dece koja žele da dođu u Srbiju da treniraju. Kako ističe, to daje odlične rezultate zahvaljujući unapređenju treninga i sve boljim uslovima.

Ohrabreni dobrim iskustvom, Novovarošani su na pola godine zakupili i nekadašnji rehabilitacioni centar koji je zatvoren već tri i po godine.

Dvadeset petoro zaposlenih radiće samo u turističkom delu objekta do oktobra.

"Mi smo za nekih mesec dana uspeli da sredimo, očistimo i da bivšem rehabilitacionom centru vratimo sjaj", rekao je v. d. direktora "Zlatara" Đorđe Obućina.

Uz rukometne kampove očekuju nove goste iz svih krajeva Srbije i Rumunije. Oni stalni na Zlatar se vraćaju s razlogom, a domaćini najavljuju novine.

Nedeljko Lalatović iz Obrenovca kaže da se oseća dobro kada tu dođe.

"Ovaj vazduh, šuma, voda, naročito ljudi, to je mentalitet ljudi koji je nama jako blizak i mi smo ovde kao kod kuće", priča Gospojinka Manojlović iz Sremske Mitrovice.

Ivana Novaković, direktorka turističke organizacije "Zlatar", objašnjava da je prošle godine akcenat bio na oživljavanju smeštajnih kapaciteta koji nisu radili prethodnih godina.

"Sada se možemo pohvaliti njihovim radom i povoljnim cenama. Sve više lokalno stanovništvo pokazuje interes da se bavi turizmom, pa će se ove godine i u privatnom sektoru povećati ponuda", kaže Novakovićeva.

Za leto je spreman i adrenalin park dužine 340 metara, na pet metara visine među borovima i drugi izazovi za planinsku avanturu.

Na Zlataru je oko 70 kilometara biciklističkih staza i petnaestak kilometara pešačkih.

Ogromna prostranstva očuvane prirode adut su Zlatara. Pored jezera, stanište nebeskog kralja, beloglavog supa, uređene plaže i vožnje katamaranom rezervata prirode "Uvac" zaokružuju zlatarsku letnju razglednicu.


Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.