Opština zakupila i Centar „Zlatar“

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 18. април 2014. године Економија Туризам Коментари

Zlatarinfo logo

Nakon hotela „Panorama“, opština Nova Varoš uzela je u zakup i zakatančenu zgradu bivšeg Rehabilitacionog centra „Zlatar“ koji je zimus odlukom suda vraćen u vlasništvo Republičkog fonda PIO, a ugovor o zakupu potpisan je na šest meseci.

Nakon hotela „Panorama“, opština Nova Varoš uzela je u zakup i zakatančenu zgradu bivšeg Rehabilitacionog centra „Zlatar“ koji je zimus odlukom suda vraćen u vlasništvo Republičkog fonda PIO, a ugovor o zakupu potpisan je na šest meseci. Na reprezentativni objekat sa 300 ležaja katanac je stavljen pre tri godine zbog enormnih dugova i štrajka zaposlenih.

Kako tvrde u lokalnoj turističkoj organizaciji za boravak u „Panorami“ je veliko interesovanje pa će deo hotelskih gostiju, uz njihov pristanak, biti „ustupljen“ Centru „Zlatar“. Hotel „Panorama“, jedini na Zlataru, opština je prošlog maja zakupila na deset godina od beogradskog „Rekreatursa“ i u njegovo renoviranje do sada uložila blizu 70 miliona dinara.

- U Centar „Zlatar“ nisu međutim potrebna veća ulaganja jer smo proteklih godina uspeli da sačuvamo objekat i imovinu, a nećemo plaćati ni kiriju. U njemu  će tokom leta na pripremama boraviti oko hiljadu sportista, a pregovaramo i o organizovanom dolasku na odmor oko hiljadu penzionera – izjavio je nedavno predsednik opštine Dimitrije Paunović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija turizam rh centar zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.