Veštački sneg i na ski stazi Briježđa na Zlataru

b92.net 29. октобар 2013. године Туризам Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Zbog potreba za veštačkim osnežavanjem ski-staze Briježđa na Zlataru, Direkcija za izgradnju opštine Nova Varoš je u ovoj godini završila izgradnju kompletnog sistema.

"Kako ne bismo zavisili od snežnih padavina i imali probleme zbog nedostatka snega, ove godine smo izgradili akumulacioni bazen za vodu, pumpni bazen sa opremom, nabavili tri topa i tri lansera za sneg. Na ovaj način možemo veštačkim snegom da prekrijemo celu stazu", izjavio je Tanjugu direktor Direkcije za izgradnju opštine Nova Varoš, Miroljub Šaponjić. 

On dodaje da je za funkcionisanje sistema neophodno 8000 kubnih metara vode za jedno osnežavanje, pa je zbog toga urađen vodovodni sistem koji dovodi 10 litara vode u sekundi sa obližnje Zlatarske reke do akumulacije. 

Prema njegovim rečima dužina cevovoda je 1200 metara, voda je mehanički čista, tako da se uz dodatno filtriranje u letnjem periodu može koristiti i za vodosnabdevanje grada. 

“Ski-staza Briježđa biće jedno od najprijatnijih iznenađenja ove zime, a cena ski pasa biće pristupačna za svačiji džep, budući da će biti niža nego na drugim skijalištima u Srbiji”, dodao je Šaponjić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.