Zimska liga: Klinci Zlatara napunili trofejnu salu

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 27. фебруар 2014. године Спорт Коментари

Ekipa Zlatara Ekipa Zlatara (foto: Ž. Dulanović)

Fudbaleri mlađih selekcija Zlatara osvojili su pregršt medalja u Zimskoj ligi Opštinskog fudbalskog saveza Priboj koja je i ove godine igrana u Novoj Varoši.

Fudbaleri mlađih selekcija Zlatara osvojili su pregršt medalja u Zimskoj ligi Opštinskog fudbalskog saveza Priboj koja je i ove godine igrana u Novoj Varoši. Zimska liga u organizaciji Fudbalskog kluba Zlatar i OFS Priboj oformljena je pre tri godine i u njoj se takmiče klubovi iz četiri opštine ovog dela Srbije.

U Sportskoj dvorani Gimnazije „Pivo Karamatijević“ ove godine nadmetale su se 23 ekipe sa 300 fudbalera  iz Nove Varoši, Priboja, Prijepolja i Sjenice, koji su prema godištu bili  raspoređeni u pet starosnih kategorija. Pod stručnim okom trenera Mića Ilića, Milivoja Lečića i Vladimira Buljugića, fudbaleri Zlatara osvojili su jedno zlato, tri srebra i bronzu, kao i pet od ukupno 15 pehara koliko su organizatori lige podelili najuspešnijim ekipama. Jedino zlato za ekipu Zlatara osvojili su igrači rođeni 2002. godine, a bronzu rođeni dve godine kasnije, odnosno 2004. godište. Dugo mesto i srebrnu medalju u svojim grupama osvojili su igrači Zlatara rođeni 2001., 2003. i 2005. godine.

Organizatori kažu da je i proteklo takmičenje potvrdilo ispravnost odluke da se ustanovi Zimska liga.

- Višestruka korist iz pokretanja ovakvog takmičenja sastoji se pre svega u popularizaciji dečijag fudbala, stvaranju kvalitetnije baze najmlađih fudbalskih polaznika u cilju sticanja osnovnih fudbalskih veština pre ulaska u prve zvanične selekcije. Briga o najmlađima i njihova edukacija u sportu su od prioritetnog značaja za njihov duhovni i telesni razvoj, kao i za usvajanje i negovanje plemenitih životnih vrednosti. Pokretanjem ovih takmičenja i takozvani „mrtvi“, zimski period postao je povoljan i koristan, jer najmađima pruža radost takmičenja u kontinuitetu – kaže rukovodilac takmičenja u Zimskoj ligi Predrag Kovačević.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.