Finski "Sisu" mogući partner FAP-a

glaszapadnesrbije.rs 21. фебруар 2014. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo FAP Priboj (foto: rts.rs)

Vladina radna grupa za rešenje statusa FAP - a iz Priboja, koju je krajem oktobra formirao Aleksandar Vučić, razgovara sa nekoliko potencijalnih strateških partnera, a kao jedan od najozbiljnijih spominje se finska fabrika "Sisu".

Priboj - Vladina radna grupa za rešenje statusa FAP - a iz Priboja, koju je krajem oktobra formirao Aleksandar Vučić, razgovara sa nekoliko potencijalnih strateških partnera, a kao jedan od najozbiljnijih spominje se finska fabrika "Sisu". Ova kompanija u svom proizvodnom programu, kao i FAP, koristi "mercedesove" menjače i motore, pa bi to mogla biti jedna od spona za povezivanje Skandinavaca i pribojske fabrike, koja je dve i po decenije bila licencirani partner "Mercedesa", do zavođenja međunarodnih sankcija našoj zemlji 1992. godine. "Sisu" radi uglavnom specijalne nadgradnje na kamione, ima 100 stalnih radnika, a po potrebi angažuje i veći broj njih na svojim poslovima.

Poslednji sastanak radne grupe održan je 25. januara, a sledeći je dogovoren za 28. februar u Priboju, kada se očekuje da će biti saopšteno javnosti sa kime će se strateški povezati FAP. Inače, Vučić je obećao radnicima FAP - a da će status ove najveće fabrike kamiona na Balkanu biti rešen do kraja marta.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.