Iz vozila u matici nadošle reke izvukao onesvešćenog vozača

Zlatarske (D. Gagričić) 16. фебруар 2014. године Друштво Варошани Коментари

Zlatarinfo logo Priznanje Mladjenovicu urucio je glavni urednik Novosti Ratko Dmitrovic

Tomu Mlađenoviću (37), iz Bistrice, bravaru u fabrici "Zlatarplast", u ponedeljak je u Skupštini grada Beograda uručena specijalna plaketa "Najplemenitiji podvig godine" u akciji "Večernjih novosti".

Mlađenović je bio u grupi 17 hrabrih, nesebičnih i plemenitih ljudi, koji u minuloj godini nisu prezali da rizikuju sopstveni život da bi pomogli drugima. Da podsetimo : Tomovo požrtvovanje i prisebnost krajem januara prošle godine spasili su život Bojanu Bojoviću (25), trgovcu iz Prijepolja, izvlačeći ga onesvešćenog iz automobila u koritu nabujale Bistrice.

Mlađenović je iz kućnog dvorišta, na starom varoškom putu, video u izmaglici da auto sa magistrale upada u reku ispod kafane "Lug". Dograbio je baterijsku lampu i čizme i potrčao u mrak, niz strminu, preko trnja i kamenja... Razbio je staklo pored vozača koji je bio nepokretan i okrvavljen...

- Učini mi se da matica pomera auto, da će ga poneti, a samo na koji metar su strmina i vrtlog. Srećom, vozač otvori oči, nešto kao prozbori... Odlučim da ga izvučem, ali ne uspevam.... Pokušam opet, ali se uplašim da će mi ga voda oteti i odneti... Trenuci dugi kao godina, niko da mi pomogne. Onda priberem snagu... - Kazivao je Tomo reporteru "Novosti" o ponoćnoj drami.

ČUVARI PLEMENITOSTI

- Što su vremena beznadnija, a nečoveštva brojnija, tako i ovakve akcije postaju nasušnije, a spisak plemenitih sve duži - rekao je u besedi akademik Matija Bećković, predsednik žirija i dodao:

- Srećom, i pored ogromnih napora i nesebičnog ulaganja u nečoveštva, razaranja i mržnju, još su u većini oni koji veruju da je humanije nekoga izvaditi iz vode nego ga gurnuti, a čovečnije nekome zaveštati organ nego ga oteti i prodati. Nagrađuju se dela, a ne reči, ostvarenja, a ne obećanja, čin, a ne prazna priča...

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

varošani


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.