Briježđa: Veleslalom na Zlataru

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 12. фебруар 2014. године Спорт Коментари

Veleslalom na Zlataru (foto: Ž. Dulanović)

Preko 70 takmičara iz Srbije i Crne Gore pokazalo je svoje smučarsko umeće na Prvenstvu Nove Varoši voženom na Zlataru. Takmičenjenje je održano u gornjem delu staze skijališta „Briježđa“, gde je i pored visokih temperatura za ovo doba godine bilo dovoljno snega za takmičenje.

Preko 70 takmičara iz Srbije i Crne Gore  pokazalo je svoje smučarsko umeće na Prvenstvu Nove Varoši voženom na Zlataru. Takmičenjenje je održano u gornjem delu staze skijališta „Briježđa“, gde je i pored visokih temperatura za ovo doba godine bilo dovoljno snega za takmičenje u veleslalomu održanom u organizaciji Planinarsko-smučarskog društva „Zlatar“ i Turističko-sportskog centra „Zlatar“.

Na takmičenju, jedinom ove zime u jugozapadnoj Srbiji,  veleslalom su vozili članovi klubova  PSD „Zlatar“ i „Skilend“ iz Nove Varoši, „Jabuka“ iz Prijepolja, „Golija“ iz Novog Pazara i „Cmiljevica“ iz Berana. Na stazi dugoj oko 260 metara, od TV repetitora na Cvijetnjaku do Pucarevine, oni su  morali da savladaju  20 takmičarskih kapija, a rekord staze sa vremenom 25,42 sekundi postavio je Filip Matijević, smučar „Zlatara“.

Veleslalom na „Briježđima“ vožen je u sedam disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji – pahulje, mlađi i stariji cicibani i pioniri, juniori i seniori, a najviše uspeha imali su smučari najbrojnije ekipe „Zlatara“ koji su osvojili ukupno tridesetak zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja.

- Na stazi „Briježđa“ u vreme takmičenja nije bilo ni grama prirodnog snega a veleslalom  je održan isključivo  zahvaljujući  sistemu za veštačko osnežavanje staze. Zadovoljni smo odzivom takmičara i klubova. Njihov broj na Prvenstvu Nove Varoši je samo potvrda popularnosti takmičenja i skijališta na Zlataru među smučarima iz ovog dela Srbije i sa severa Crne Gore – kaže direktor PSD „Zlatar“ Aleksandar-Aco Zečević. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport skijanje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.