Podrška za 60 poljoprivrednika

danas.rs (R. Popović) 09. јануар 2014. године Економија Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo

Opština Nova Varoš je iz budžeta za 2013. godinu opredelila 1,7 miliona dinara za subvencionisanje kamata na kredite za oko 60 poljoprivrednih proizvođača u zlatarskom kraju. Ugovori o subvenciji, zahvaljujući kojoj je lokalna samouprava poljoprivrednicima olakšala nabavku uglavnom stoke, mašina i priključaka za mehanizaciju, podeljeni su nedavno u zgradi SO, uz obećanje opštinskih čelnika da će i u narednom periodu ulaganje na polju agrara biti jedan od prioriteta.

- Poljoprivreda je naša strateška grana i zato je opština vaš pouzdan partner. Ono što je do vas je da se bolje organizujete, okupite oko zajedničkih ideja i interesa i formirate udruženja kako bi lakše došli do para i tržišta, poručio je predsednik opštine Dimitrije Paunović okupljenim poljoprivrednicima, koji su zatražili veću podršku lokalne samouprave, ukazujući na brojne probleme, kao što su nedovoljan plasman proizvoda i loša naplata, posebno punomasnog zlatarskog sira, čija se cena kreće od 320 do 400 dinara po kilogramu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija poljoprivreda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.