I rukometaši i košarkaši jure titulu

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 30. јануар 2014. године Спорт Коментари

KK Zlatar KK Zlatar (foto: Ž. Dulanović)

Za košarkaše i rukometaše Zlatara počinje prolećna polusezona. U nastavak prvenstva dva kluba ulaze s nadom da će uspeti da na tabeli preskoče po par stepenika i domognu se vrha tabele i višeg ranga. I košarkaše i rukometaši u prvom kolu igraju sa Slogom iz Požege, koja je protivnik za respekt bez obzira na trenutnu poziciju na tabeli.

Prvi na parket će košarkaši Zlatara koji su na zimski odmor otišli kao treća ekipa na tabeli. Oni večeras sa Slogom koja je na pretposlednjem 13. mestu, igraju u Hali sportova u Požegi, a susret počinje u 18. 30 sati. U utakmici prvog kola prvenstva Prve muške regionalne lige – grupa Zapad, Zlatar je jesenas ugostio slogu u Novoj Varoši i slavio sa ubeljivih 18 koševa razlike – 70 : 52. Jesenju titulu osvojio je Priboj koji ima 25 bodova, dok je druga Plana sa 24 boda. Zlatar je jesens osvojio 23 boda, a na tabelu u stopu ga prate Ub sa 22 i Sloga iz Despotovca sa 21 osvojenim bodom.

- U nastavak prvenstva ulazimo bez izmena u igračkom kadru i potpuno spremni , a cilj su nam prvo mesto i plasman u viši rang. Međutim, možemo jedino da obećamo grčevitu borbu do samog kraja, jer je ovog proleća sve ostalo neizvesno. Na programu je još 13 kola, a kvalitet ekipa ujednačen, pa će za šampionsku tutulu pored znanja i dobre igre biti potrebno i dosta sportske sreće– kaže predsednik kluba Vuk Ćirović.

Rukometaši Zlatara koji su četvrti na tabeli, prvu prolećnu utakmicu igraju idućeg vikenda kada će imati priliku da se pred domaćom publikom osvete Slogi sa jesenji poraz od deset golova razlike (32:22). Na tabeli Prve lige Srbije – grupa Zapad sa 12 klubova, prva je Sloga sa 19, a druga Mokra Gora sa 18 bodova.Treći je Šamot sa 17, dok Zlatar ima bod manje.

- Prva tri kola su presudna jer na startu polusezone igramo sa Slogom i Šamotom koji su nam direktni konkuretni za prva dva mesta na tabeli koja vode u baraž za Supreligu i direktan plasman u Jedinstvenu prvu ligu koja se formira iduće jeseni. Maksimalno smo spremni, a formu smo potvrdili pobedom u sve četi pripremne uatkmice. Pored Priboja u pripremama smo pobedili i Mokru Goru, pa očekujemo sličan rezultat i na prleće – kaže trener rukometaša Zlatara Branko Ćurčić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.